Het begin...

Mijn eerste katjes waren HTK katjes, huis tuin keuken katjes dus.  Mooie getijgerde katertjes, Sloeber en Rakki.

Toen ik in 1990 een kattentijdschrift kocht zag ik voor het eerst een foto van een Heilige Birmaan, een seal point met prachtige azuurblauwe ogen. Het was liefde op het eerste gezicht.  Het begin van alles.  Ik had het geluk dat er een cattery in mijn buurt was die kittens beschikbaar had en enkele weken later huppelde Freya Sainte-Duchesses bij ons rond, een ontzettend lief en voor mij onvergetelijk blue point poesje. Zij gaf mij 2 prachtige nestjes waarvan ik Gamine, Gitane en Hanzo zelf hield.  Galia en Gwynedd verhuisden naar mijn ouders. Gamine heeft 1 nestje gehad waarvan ik 1 kittentje, Juliska, bijhield.  

Destijds nam ik ook af en toe deel aan shows en behaalde daarmee mooie resultaten.  Het was een heel leuke periode!  Omwille van privĂ© omstandigheden werd het fokken en showen stopgezet in 1994 maar mijn liefde voor mijn Heilige Birmanen en het ras algemeen is altijd gebleven. 


Freya Sainte-Duchesses (04/04/1990-03/12/2011)

Moeder : Daphne of Steve's Pride

Vader : Lesley of Quint's Cousin

Hoe het verder ging...

In december 2011, op de leeftijd van 21,5 jaar oud, overleed Freya, mijn eerste Heilige Birmaan en tevens het enige katje dat ik toen nog had.   De leegte die zij achterliet was enorm en ik mis haar nog steeds. Zij was zo speciaal voor mij, ik kan het niet omschrijven.  Ik wou geen andere kat meer want het verdriet om haar verlies was te groot. 
(Foto's van Freya hierboven).

Maar je weet wel hoe het gaat : eens een cat-o-holic, altijd een cat-o-holic!  En hopla, in september 2012 dartelden Beatle en Brownie Sainte-Duchesses ons leven binnen.
(Foto's hiernaast en -onder).

En stilaan begon het weer te kriebelen om nog eens kittentjes te hebben.  De knoop werd doorgehakt en met de komst van Myra-Belle de Perros Guirec kon ik mijn droom en passie weer verder zetten.

Op 18 mei 2018 werd, na meer dan 25 jaar, opnieuw een nestje Birmaantjes geboren.  Amour De Santi bleef bij ons wonen en is ons zonnetje in huis!